Cybersecurity

Blankestijn ICT - Uw partner in informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging Audits

Grondige beoordelingen van uw huidige beveiligingsmaatregelen en aanbevelingen voor verbetering.

Risicoanalyse en Beheer

Identificatie van potentiële risico’s en het implementeren van effectieve strategieën om deze te beheersen.

Compliance en Certificering

Begeleiding bij het voldoen aan normen zoals ISO 27001 en het verkrijgen van benodigde certificeringen.

Wij helpen met uw informatiebeveiligingsbehoeften,risicobeoordelingen,compliance,certificering,digitale veiligheid

En maken uw leven wat minder zwaar

WAAROM BLANKESTIJN ICTOnze diensten

Informatiebeveiligingsadvies

  • Advies en implementatie van maatregelen om informatiebeveiligingsrisico’s te minimaliseren.
  • Compliancy beoordelingen en het uitvoeren van risicoanalyses.

Technisch Advies

  • Uitvoeren van security assessments op basis van bijvoorbeeld BIO, ISO 27001 en NEN 7510 normenkaders.
  • Begeleiding bij externe certificeringen en technische beveiligingsoplossingen.

Privacy en Compliance

  • Opstellen van DPIA’s en afhandeling van datalekken en informatie-incidenten.
  • Advies over AVG/GDPR-compliance en privacyvraagstukken.

Rapportage

  • Opstellen van rapportages voor hoger management.
  • Monitoren en rapporteren van security-maatregelen en audit bevindingen.

Ik ben Joost Blankestijn, een ervaren Security Consultant met een passie voor informatiebeveiliging. Met meer dan zeven jaar ervaring, ben ik gespecialiseerd in het adviseren en verbeteren van organisaties op het gebied van informatiebeveiliging. Ik heb mijn expertise opgebouwd bij diverse organisaties, waaronder zorginstellingen, productiebedrijven, semi-overheidsorganisaties en non-profit organisaties. Mijn doel is om bedrijven te helpen inzicht te krijgen in hun informatiebeveiliging en hen te ondersteunen bij het voldoen aan normen zoals BIO, ISO 27001 en NEN 7510.

WerkervaringSecurity Consultant | CISSP(-ISSAP) CCSP CEH

Cyber Security Officer | Transdev (Mei 2024 – heden)

Als Cyber Security Officer bij Transdev is Joost verantwoordelijk voor het waarborgen van de cyberhygiëne binnen de organisatie. Hij ondersteunt IT-beveiligingsingenieurs en andere afdelingen bij het nemen van security-gerichte beslissingen.
Daarnaast speelt hij een sleutelrol in de strategische besluitvorming door beveiligingsverbeteringen aan de CISO voor te stellen. Zijn taken omvatten ook het coördineren van informatiebeveiligings- en risicobeheeractiviteiten, met een sterke focus op naleving en verbetering van de ISO 27001-normen.

Coördinator IB&P | UWV (Jan 2022 – Apr 2024)
Bij het UWV heeft Joost bij de divisie Gegevensdiensten meegewerkt aan de BIO-uitvraag (Baseline Informatie Overheid).
Joost heeft daarna adviezen uitgebracht om applicaties en processen te verbeteren en hiermee de afwijkingen te verhelpen. Joost hielp ook met het uitvoeren van deze plannen en was van begin tot eind betrokken.
Ook heeft Joost UWV geholpen bij het invoeren van een risicomanagement tool om nieuwe afwijkingen in de toekomst inzichtelijk te krijgen en goed te kunnen managen.

Security Consultant | Pinewood B.V. via Solimas (Feb 2021 – Jan 2023)

Joost voerde in deze functie Assessments uit bij klanten om een Security Baseline te bepalen. Aan de hand van deze Baseline stelde Joost samen met de klant een plan op om de beveiliging van deze bedrijven te verbeteren. Joost monitorde dit ook periodiek.
In zijn dagelijkse werkzaamheden hield Joost zich verder bezig met Data Privacy Impact Assessments (DPIA), het oplossen van audit bevindingen, het testen van security-controls, het opstellen van documentatie voor contract- en leveranciersmanagement en het evalueren van autorisatiematrices.

Security Consultant – Security Officer | Solimas (Mei 2018 – Jan 2023)

Joost voerde in deze functie Assessments uit bij klanten om een Security Baseline te bepalen. Aan de hand van deze Baseline stelde Joost samen met de klant een plan op om de beveiliging van deze bedrijven te verbeteren. Joost monitorde dit ook periodiek. Hij was verantwoordelijk voor de interne ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510 certificeringen.
Ook voerde Joost proactief beheer uit bij veel klanten als onderdeel van de MSP (Managed Service Provider) dienst van Solimas. Ook het oplossen van audit bevindingen en het testen van security controls hoorden bij deze taak.
Daarnaast hield Joost zich in zijn Rol als Security Officer bezig met de verwerking van datalekken en informatie-incidenten, het opstellen van rapportages aan senior-management en auditors, het uitwerken van interne beleidsdocumenten, het opstellen van jaarplannen, en het uitvoeren van operationele taken voor het behalen en het behoud van diverse certificeringen.

Directeur Eigenaar | Blankestijn ICT (Jan 2016 – heden)
Verantwoordelijk voor het uitvoeren van security assessments en het beheren van klantomgevingen, inclusief webhosting en gebruikersondersteuning.

ICT Medewerker | Christelijke Hogeschool Ede (Jan 2014 – Jun 2018)
Joost was verantwoordelijk voor het uitvoeren van het dagelijkse beheer aan vooral het security gedeelte van het netwerk. Denk hierbij aan firewalls en het updaten van systemen. Daarnaast zorgde Joost voor de 2e lijns gebruikersondersteuning.

Heeft u nog vragen,opmerkingen?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

Bel ons